Telefon / FAX: 06-1/280-60-39
Mobil: 0620/460-09-07
Honlap arrow Szúnyogháló
2009. január 07. szerda 13:51

Szúnyogháló


A szúnyogháló iránti folyamatos keresletnövekedés egyik oka éghajlatunk változása. A szúnyogok, rovarok évente egyre hosszabb ideig keserítik meg életünket. Növekvő igényszintünk miatt otthoni pihenésünket egyre inkább zavarják a szúnyogok, rovarok. A szúnyogháló használata esetén, megakadályozza a bejutásukat lakásunkba, továbbá kizárja a pihéket, szöszöket, faleveleket is otthonunkból.

A szúnyogháló egy üvegszálas anyag, speciális, szürke színű műanyag bevonattal, amely néhány méterről már szinte nem is látható.
A fix szúnyogháló készülhet alumínium vagy műanyag kerettel. A fix szúnyogháló iránti érdeklődést napjainkra felváltotta a függőleges vagy vízszintes irányba mozgatható, rolós szúnyogháló.

A rolós szúnyogháló utólag is felszerelhető a redőny elé, a régi bérházak belsőtokos redőnyei elé is. A lehúzható szúnyogháló emeleti, magas ablakokra is telepíthető. Rolós lehúzható szúnyogháló lehúzó zsinórral, fékes kivitelben is elkészíthető. A rolós szúnyogháló tetőtéri bukó ablakokra is szerelhető. A rolós szúnyogháló kezelése könnyű, egy mozdulattal, könnyedén visszaengedhető a tokjába.

A mozgatható szúnyogháló alkatrészei alumíniumból készülnek, rendkívül időtállók. A lehúzható szúnyogháló hálója cserélhető, ezért ez a szúnyogháló típus hosszú távú befektetés. A szúnyogháló hálócseréjét általában 9 – 13 év között kérik ügyfeleink. Lehúzható szúnyogháló tokja 4,5×4,5 cm, a lefutó sín 3,5×2,3 cm. Anyaguk alumínium, a lehúzást követően szintén alumínium fogadó elembe akasztjuk bele. Rolós szúnyogháló alapáron fehér vagy barna színű tokkal és kerettel kapható, mely RAL színminta alapján 15% felárért RAL színezhető. Mozgatható szúnyogháló maximum szélessége 170 cm. A hálót egy, a tokba beépített rúgó állandóan feszesen tart, ezért azt a szél nem tudja kifújni.

Rolós szúnyogháló maximum magassága 230 cm. A fentről lehúzható szúnyogháló erkélyajtóra történő szerelése csak abban az esetben javasolt, ha ritkán mennek ki a teraszra, mert kényelmetlen használni és rövidebb lesz a szúnyogháló élettartama. Az ajtókra az oldalhúzós, vagy a nyitható szúnyoghálót javasoljuk. Oldalhúzós szúnyoghálóajtónál a szúnyoghálótok az erkély ajtó hosszában helyezkedik el 4,5×4,5 cm. Alul-felül a sin 3,5 cm, a fogadóelemé pedig 3 cm. A fogadóelem rész végig mágnescsíkkal van ellátva.
A szúnyoghálósín mindkét oldalán kefés, közte csúszik a háló, ezért a szúnyogok és rovarok ott sem tudnak átjutni.

Oldalhúzós szúnyogháló ajtó kívülről-belülről mozgatható. Rolós szúnyoghálóajtó maximum szélessége 120 cm, maximum magassága 238 cm. Teraszajtók nagyobb szélességénél illetve magasságánál a szúnyoghálóajtó rolós megoldásában az úgynevezett duplatokos kivitelt javasoljuk, melynél a nyílászáró mindkét oldalára telepítünk egy szúnyogháló gyűjtőtokot, így akár 240 cm széles és 230 cm magas teraszajtót is lefedhetünk a szúnyogok, rovarok elől.

A nagy felület ellenére könnyen kezelhető. A kezelésénél elég csak a szúnyogháló egyik oldalát mozgatnunk. A nyitható szúnyoghálóajtó zsanéros, 4,5 cm×2,3 cm-es fehér vagy barna alumínium zártszelvényből készül, mágnessel záródik a nyílászáróra. A szúnyoghálóajtó ún. rugós csapózsanérral is készíthető, amely automatikusan visszazáródik. Maximum szélessége 120 cm, maximum magassága 260 cm.

Gyakran ismételt kérdések:
 • a rolós szúnyoghálók télen vissza engedhetők a tokba, nincsenek útban, nem sérülnek,
 • a nyitható szúnyogháló ajtót (és esetleg vele a havat is) télen is mindig mozgatnunk kell, vagy le-fel szerelgetjük és tároljuk.
 • mindkét szúnyogháló ajtó típus 15% ért RAL skála alapján színezhető.
 • nagyméretű teraszajtóra egybe szeretnék redőnyt, mert mindkét oldala nyitható, de oldalhúzós szúnyoghálót csak az egyik oldalára szeretnék, ebben az esetben csak a duplatokos, egymásnak húzható szúnyogháló kivitelezhető. 
 • tolóajtós szúnyogháló nagy felületű teraszok praktikus megoldása.
 • egy vagy két fix szúnyogháló felületet mozgatunk rögzített pályán.
 • a tolóajtós típusnál fontos, hogy a lefedett felületnél is, és az eltolható oldalon is legyen elég hely.
 • Pliszé típusú szúnyoghálók áraihoz kérjük kattintson a kapcsolat menüpontra.

Ha szeretné kiszámolni, pár lépésben hogy mennyibe fog kerülni a termék, kattintson ide, ahol eléri szúnyogháló árkalkulátorunkat, cégünk fő weboldalán.

 

Szúnyogháló áraink, melyet a linkre kattintva láthat, tartalmazzák (Budapesten belül):
 • felmérést
 • kiszállást
 • kiszállítást
 • felszerelést
A szúnyogháló árainknál a feltüntetett árak nettó árak, az áfát nem tartalmazzák.

Online megrendelés

Felmérés, szerelés, szállítás nélkül csak a terméket rendelem meg!
Utolsó frissités ( 2012. augusztus 28. kedd 13:06 )