Telefon / FAX: 06-1/280-60-39
Mobil: 0620/460-09-07
Honlap arrow Szalagfüggöny
2008. december 18. csütörtök 11:17

Szalagfüggöny

A szalagfüggöny a ’90-es évektől kezdte meg töretlen hódítását hazánkban. Napjainkban az irodaházakban, irodákban szinte mindenhol szalagfüggöny az elsődleges árnyékolástechnikai megoldás. A szalagfüggöny lakásban történő alkalmazásától eleinte idegenkedtek a megrendelők, de fejlődött az árnyékolástechnika és nem csak a szövetek lettek minőségben igényesebbek, hanem az árak is megfizethetővé váltak.

2000-től eljutott a magyar lakosság, illetve a belsőépítészet (lakberendezők) arra a lépcsőfokra, hogy vannak portálüvegek, galériák, amelynek belső árnyékolására adott esetben a szalagfüggöny a lehető legjobb választás. A klasszikus szalagfüggöny karnis színe fehér, magassága 2,5cm, szélessége 4cm. A lamella mérete 127 mm, amelynek szerelésnél az oldalfaltól minimum 8 cm-re kell a szalagfüggöny karnisnak elállni, hogy a lamellák elfordíthatóak legyenek. További szalagfüggöny lamella szélességek 89 mm, 63 mm. A szalagfüggöny karnis maximális hossza 6 m. Maximális magassága szövettipustól függően, 4,3 m. Némely szövetből lehet magasabb is, de a kezelhetőség rovására megy.

Image Image Image

Jelenleg újdonság a 25 cm-es szalagfüggöny lamella, melynél ahhoz, hogy a szalagfüggöny lapok elfordíthatóak legyenek, közel 20 cm-t el kell állnia az oldalfaltól. Szintén újdonságnak számít a spagetti szalagfüggöny, mely 89 mm-es vastagságú, lamelláknak megfelelő szálakból áll.

Szalagfüggöny kezelők elrendezése:
  • 1es elrendezés: a kezelőhöz gyűjti a lapokat
  • 2 es elrendezés: a kezelővel ellentétes irányba gyűjti a szövetet
  • 3as elrendezés: középről két szélre gyűjti a szövetet, a szélesebb szalagfüggönyöknél elegáns megoldás
  • 4-es elrendezés: két szélről középre gyűjti a szövetet.

A szalagfüggöny kezelő hossza lehet a szövetnél rövidebb, de a szövetnél akár háromszor hosszabb is. Ez utóbbi rendkívül kreatív megoldás, galériák, speciális térelválasztások esetén mechanikus megoldás mely nem feláras.

Otthoni kalkulációk esetén a szalagfüggöny mérésének az 1. lépcső annak az eldöntése, hogy a szalagfüggöny szerelés mennyezetre vagy homlokzatra - konzollal történjen. Konzolra szerelve csak 2.6 m feletti belmagasságnál javasolt, mert az alatt nem adja meg otthonának eleganciáját, ("összenyomja a lakást"). 2.6 m-ig mennyezetre javasolt a szerelése. A szalagfüggöny szövet hosszát az ablak alá, vagy közel a padlóig mérjük, a szélességnél mérjünk túl az ablak mindkét oldalán 15-20 cm.

Image Image Image

A szalagfüggöny szinte bárhová felszerelhető. Rendkívül könnyen kezelhető. Szalagfüggöny lapok 180 fokos állíthatóságával az egyik legkreatívabb árnyékoló. A fényzáró szövetből készítve szinte teljes sötétítés érhető el.

Szalagfüggöny motorizáció:
Igény szerint a szalagfüggöny motorizált változatban is elkészíthető. A szalagfüggöny motor a karnistól függőlegesen álló 20 cm-es motor, ami a nyitásnál először a szalagfüggöny lapokat fordítja el, majd utána húzza szét a szövetet.

további szalagfüggöny képeink

Ha szeretné kiszámolni, pár lépésben hogy mennyibe fog kerülni a termék, kattintson ide, ahol eléri szalagfüggöny árkalkulátorunkat, cégünk fő weboldalán.

Szalagfüggöny áraink, melyet a linkre kattintva láthat, tartalmazzák (Budapesten belül):
  • felmérést
  • kiszállást
  • kiszállítást
  • felszerelést
A szalagfüggöny árainknál a feltüntetett árak nettó árak, az áfát nem tartalmazzák.

Online megrendelés

Felmérés, szerelés, szállítás nélkül csak a terméket rendelem meg!
Utolsó frissités ( 2010. június 15. kedd 21:51 )