Telefon / FAX: 06-1/280-60-39
Mobil: 0620/460-09-07
Honlap arrow Napellenző
2009. január 07. szerda 18:10

Napellenző


A napellenző az árnyékolástechnika klasszikus, leglátványosabb és egyben legtekintélyesebb árnyékolója. Talán az egyetlen árnyékolástechnikai berendezés, amelyre a köznyelv is gyakran használja az árnyékoló ponyvás csukló karos kifejezést.

A napellenzőnek Európa déli részein Görög-, és Olaszországban több évtizedes, tradiciónális hagyománya van. Családi házak, balkonok, erkélyek, teraszok esetében nem csak a terasz részt, de a lakás belső részét is védi a tűző naptól, ezért a belső tér is hűvösebb marad.

Az Osztrák Sattler impregnált, UV védett ponyvából készült a ponyva akár 15 évig is bírja az időjárás viszontagságait. Elhasználódása után a ponyva könnyen cserélhető napellenzőinken. A napellenző ponyvák 18 féle egyszínű mintázatból, 60 féle csíkos változatban kaphatók.
A napellenző ponyvák egy árban választhatók.

A napellenző acél szerkezete zártszelvényből készül a teherhordó váza a karok alumínium a bölcsök speciális öntvényből készülnek, ezért az árnyékoló nagy felületek estén is masszív és biztonságos. 5 m szélesség feletti napellenzőnél erősebb profilokkal szereljük, és javasoljuk, hogy 3db konzolt alkalmazzunk a szerelésnél.

A napellenző szerelhető oldalfalra, mennyezetre, faházra, csak biztonságos legyen a felfogatása. Helyigénye 20-25cm összetekert állapotban a kinyúlástól függően. Amennyiben a napellenző fölött nincs takarófelület (pl. fal), alumínium védőtetőt javaslunk, ami utólagosan is telepíthető. A napellenző nem csak a napsütéstől, de a szemerkélő esőtől is óv bennünket.
Amennyiben a napellenző ponyva megázik, ki kell szárítani, mert ha betekert állapotban hagyjuk, akkor tönkre megy.

A napellenző legnagyobb ellensége a szélvihar. Ezért javasoljuk, hogy ha a mechanikus kezelést választja, csak abban az esetben hagyja a napellenzőt kitekert állapotba, amikor a lakásban tartózkodik.

A nagyobb méretű napellenzőt is tudom kezelni mechanikusan?
Igen, csak a bekurblizás picit nehezebb. A napellenző motorizált változatának nem csak a kényelem, hanem a biztonság is fő szempontja.
A motoros napellenzőt elláthatjuk szél vagy fény érzékelővel is.

Csuklókaros napellenzőn kívül további típusaink.
  • Balkon napellenző: kisebb teraszok, erkélyek árnyékolója. Előnye, ha az erkély vagy terasz korlátjához rögzíthetjük kiengedett állapotban.
  • Ablak napellenző: szinte bármelyik ablakra kívülről, utólag felszerelhető akár még emeleti ablakra is.
  • Parti napellenző: kertekben nagyobb felületek, asztalok biztonságos lefedésére alkalmas ennek a típusnak a zártszelvényes változatával foglalkozunk, kisebb éttermeknek ajánlott.
A csuklókaros napellenzőt, ha a lépcsőházban nem fér el, hogy szerelik fel emeletre?
Vállaljuk a napellenző emeletre felhúzását, egyedi árképzés alapján, amennyiben az épület nem lépcsős felépítésű.

Milyen magasra szerelhető napellenző?
Akár a 10.-dikre is, de ha nagyon szeles helyre szereljük ilyen magasságba napellenzőt, akkor csak szélcsendben szabad kitekerni. Ha a kezelése motorizált vagy szélérzékelős, akkor a szélérzekelő miatt mindig be fogja tekerni a motor. Ha pedig úgy állítjuk be, hogy csak viharban működjön, akkor a szélérzékelő értelmét veszti. Méretválasztás esetén ne csak az ártáblázatot nézzük, hanem ezt is vegyük figyelembe.
Nagyon szeles helyekre, ha kevésnek találjuk a konstrukciót, ajánljuk homlokprofil erősebb változatát, a több kart, a több konzolt. Adott esetben megoldás a két napellenző egymás mellé szerelése is.

2008 árnyékolástechnika divatos ponyvás kültéri árnyékolói az ablak napellenző. Ablak és balkon napellenző árképzése adatok alapján történik.

Ha szeretné kiszámolni, pár lépésben hogy mennyibe fog kerülni a termék, kattintson ide, ahol eléri napellenző árkalkulátorunkat, cégünk fő weboldalán.

Napellenző áraink, melyet a linkre kattintva láthat, tartalmazzák (Budapesten belül):
  • kiszállást
  • felmérést
  • kiszállítást
  • felszerelést
A napellenző árainknál a feltüntetett árak nettó árak, az áfát nem tartalmazzák.

Online megrendelés

Felmérés, szerelés, szállítás nélkül csak a terméket rendelem meg!

Utolsó frissités ( 2010. június 15. kedd 21:56 )